AKTUELNO

Ministar odbrane Aleksandar Vulin uručio je danas u Velikoj ratnoj sali Starog generalštaba nematerijalne stimulativne mere nagrađenim pripadnicima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije koji su se svojim radom i zalaganjem istakli u godini koja je na izmaku.

Reč je o nematerijalnoj stimulativnoj meri iz nadležnosti ministra odbrane a koja podrazumeva sedmodnevni odmor s jednim članom porodice u jednom od objekata Ministarstva odbrane i Vojske Srbije namenjenim za odmor i rekreaciju na Tari, u Vrnjačkoj Banji ili Moroviću. Nagrade, sedam dana besplatnog boravka u hotelu „Omorika" na Tari, ove godine dobilo je ukupno 351 vojnik, podoficir, oficir i civilno lice koji su se u godini na izmaku istakli svojim radom i zalaganjem i postigli zavidne rezultate u Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije.

- Predsednik Republike Srbije i vrhovni komandant Vojske Srbije, Aleksandar Vučić, dao je jasnu naredbu, a to je da želi jaku i zadovoljnu vojsku - istakao je ministar odbrane i dodao da se vojska pravi jakom tako što se obnavlja najsavremenijim naoružanjem, obučava i oprema a čini zadovoljnom podizanjem materijalnog statusa njenih pripradnika.

- Kada znam za svakog od vas koliko je puta već zaslužio ovu nagradu i mnogo veću nagradu nego što je ova, osećam se ponosnim što predstavljam deo tog stroja i što mogu da kažem da ćemo nastaviti da jačamo vojsku ali i da je činimo zadovoljnom - istakao je Vulin, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Prema njegovim rečima, zakonskim rešenjima koja će biti usvojena iduće godina, biće omogućeno da se u Vojsci ostane duže, da svi, od profesionalnog vojnika pa do profesora, istraživača, dobiju prostor da ostanu do penzije.

On je obećao i da će stambena izgradnja, koja je porodicama pripadnika vojske najportrebija bude brža, masovna, istakavši da onaj ko uđe u Vojsku Srbije treba samo da da sve od sebe, da voli Srbiju, a Srbija i Vojska Srbije će brinuti o njemu.

- Učili ste, radili, vežbali, nekada spasavali tuđe živote - sve što ste radili vredno je zahvalnosti, više nego nagrade. Znam da razumete da i na ovaj način hoćemo da vam pokažemo koliko vas cenimo, poštujemo, koliko vas volimo - rekao je on.

Komandant Kopnene vojske general-potpukovnik Milosav Simović je u ime nagrađenih zahvalio na uručenim stimulativnim merama, naglasivši da je reč o vrlo pozitivnoj novini.

#Aleksandar Vulin

#Aleksandar Vučić

#Ministarstvo odbrane

#Vojska

'